Ενημερωτικό σημείωμα

ΠΡΟΣ: Τους γονείς και κηδεμόνες
των μαθητών/τριών

 

Σύμφωνα με την υπ΄αριθ. Φ7/219218/Δ1/13-12-2017 εγκύκλιο του ΥΠ.Π.Ε.Θ.
με την οποία καθιερώνεται η παραμονή της σχολικής τσάντας, για τουλάχιστον ένα Σαββατοκύριακο το μήνα, ο Σύλλογος διδασκόντων της σχολικής μας μονάδας, αποφάσισε την εφαρμογή της δράσης « Η τσάντα στο σχολείο», το τελευταίο Σαββατοκύριακο κάθε μήνα, από τον Ιανουάριο του 2018.
Οι μαθητές/τριες για ενδεχόμενες μεταβολές και
προσαρμογές που θα προκύψουν στη σχολική καθημερινότητα, θα ενημερωθούν από τους εκπαιδευτικούς των τάξεων τους.
Σημειώνεται τέλος, η προσοχή που χρειάζεται στον έλεγχο του περιεχομένου της σχολικής τσάντας που θα αφήνουν στο σχολείο το συγκεκριμένο Σαββατοκύριακο, ώστε να περιέχει τα απαραίτητα βιβλία και τετράδια του Ωρολογίου Προγράμματος της Δευτέρας.
Σας ευχαριστούμε.


Ο Διευθυντής του σχολείου

Νισύριος Ιωάννης

 • Γιορτή Αεροπορίας

  Η επίσκεψη του σχολείου μας στο στρατιωτικό αεροδρόμιο Μαριτσών για τον εορτασμό του προστάτη της αεροπορίας μας!!!!


 • 06-11-17

  Η υποδοχή , η ξενάγηση και οι επιτόπιες ασκήσεις διάσωσης μας άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις!!!!!

 • Φιλέρημος

  Η συνέχεια στο λόφο της Φιλέρημου όπου απολαύσαμε το κολατσιό μας παρέα με τα παγόνια του λόφου και ξεναγηθήκαμε στο δρόμο του μαρτυρίου από τον κ. Μουσάδη !!!!
  Η θέα από το σταυρό μας αποζημίωσε και περιμένουμε την επόμενη εξόρμηση μας!!!!
  Ήταν μια υπέροχη μέρα!!!!

Υγιεινή διατροφή στα παιδιά σχολικής ηλικίας

Μοσχομύρισε σήμερα το σχολείο μας από τις υπέροχες πίτσες που ετοίμασαν οι μαθητές και οι μαθήτριες του ΣΤ2 με τη βοήθεια της κυρίας τους !!!!!!! 
Οι πίτσες γεμάτες με θρεπτικά λαχανικά και τυροκομικά προϊόντα φτιαγμένες σύμφωνα με τους κανόνες υγιεινής που πρέπει να τηρούνται κατά την παρασκευή τροφίμων !!!!! 
Η δραστηριότητα εντάσσεται στο πρόγραμμα που εκπονείται από τους μαθητές του συγκεκριμένου τμήματος σε σχέση με την υγιεινή διατροφή στα παιδιά σχολικής ηλικίας!!!!!!!!!!!

Στηρίζουμε "ΡΟΔΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ"

Μια ακόμα αξιέπαινη προσπάθεια του 1ου Συστήματος Προσκόπων Ιαλυσού στήριξε το σχολείο μας!!!!! 
"ΡΟΔΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ "
Όπως μας έγινε γνωστό όσοι επιθυμούν να προμηθευτούν το μπλουζάκι της εκδήλωσης,η Επιτροπή του Συστήματος θα βρίσκεται και αύριο στη πλατεία Ιαλυσού κατά τη διεξαγωγή της παρέλασης!!!!

 • 28η Οκτωβρίου 2017

 • Οι πίνακες αναφοράς για την 28η Οκτωβρίου που ετοίμασε η Δ´ τάξη

 • και στόλισε την αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας!!!!

Η κατασκευή της Β ´ τάξης για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου!!!!
ΟΧΙ στη σκλαβιά ΝΑΙ στην ελευθερία!!
ΟΧΙ στον πόλεμο ΝΑΙ στην ειρήνη!!!!

Το 2ο Ιαλυσού στο ΚΠΕ Πεταλούδων(2)

Εκπαιδευτική εκδρομή στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Πεταλούδων (συνέχεια)
Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους υπεύθυνους του κέντρου για την σημερινή μας εμπειρία στον βιότοπο της πεταλούδας!!!!!!!!!!!

Το 2ο Ιαλυσού στο ΚΠΕ Πεταλούδων

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Πεταλούδων στοχεύει στη δημιουργία γνωστικού και αξιακού υπόβαθρου στους μαθητές και στους νέους, ώστε να αναπτύξουν υπεύθυνες στάσεις και συμμετοχικές συμπεριφορές, που θα συμβάλουν στην προστασία της οικολογικής ισορροπίας, της ποιότητας ζωής και της βιώσιμης ανάπτυξης.
Το ΚΠΕ Πεταλούδων διαθέτει, τεχνικό και ηλεκτρονικό εξοπλισμό (βιντεοπροβολείς, τηλεσκόπια, μετεωρολογικό σταθμό, όργανα μέτρησης), εργαστήριο βιολογίας – φυσικοχημείας (μικροσκόπια, στερεοσκόπια, κτλ), βιβλιοθήκη περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων – συνεδριακό κέντρο, ποδήλατα βουνού, αξιοποιούμε το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας στην κοιλάδα των πεταλούδων και την αίθουσα μικροβιολογικού εργαστηρίου του για τα προγράμματα του Κέντρου.

Τι κάναμε σήμερα

Α. Δραστηριότητα γνωριμίας με τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς – προετοιμασία – διάκριση σε ομάδες (30 λεπτά)
Β. Ξενάγηση στους χώρους του ΚΠΕ – Εργαστήριο – Βοτανικός κήπος – Φωτοβολταϊκά & Γεωθερμία (30 λεπτά)
Γ. Παρουσίαση των δραστηριοτήτων του ΚΠΕ και γενικών στοιχείων για την κοιλάδα (30 λεπτά)
ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΠΕΔΙΟ
Β ΜΕΡΟΣ: ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΣΤΟ ΠΕΔΙΟ, ΚΟΙΛΑΔΑ ΤΩΝ ΠΕΤΑΛΟΥΔΩΝ
Α. Εξέταση εντόμων – παρατήρηση νερού σε μικροσκόπιο στο εργαστήριο βιολογίας του ΚΠΕ στην κοιλάδα των πεταλούδων (15 λεπτά)
Β. Ξενάγηση στο μουσείο φυσικής ιστορίας της κοιλάδας των πεταλούδων – Δραστηριότητες (30 λεπτά)
Γ. Περπάτημα – Ξενάγηση – Καταγραφή – φωτογράφιση χλωρίδας και πανίδας στο μονοπάτι της κοιλάδας των πεταλούδων (60 λεπτά)

 • Στα πλαίσια της υγιεινής διατροφής το Στ2 δοκίμασε με μεγάλη επιτυχία να φτιάξει υγιεινούς φυσικούς χυμούς ,

 • δίνοντας έτσι την ευκαιρία να δοκιμάσουν όλα τα παιδιά φρούτα!!!!!!(μερικά δοκίμασαν κάποια για πρώτη φορά!!!!!!!)

4η Πανελλήνια Ημέρα σχολικού Αθλητισμού (Μέρος β΄)

Η 4η Πανελλήνια Ημέρα σχολικού Αθλητισμού φέτος έχει ως κεντρικό σύνθημα:
«ΑΘΛΟΥΜΑΙ –ΧΑΡΑΖΩ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ»
Οι μαθητές και μαθήτριες των σχολικών μονάδων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε οργανωμένες αθλητικές δράσεις/δραστηριότητες.
Με αφορμή λοιπόν την Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, το σχολείο μας προγραμμάτσε για σήμερα Δευτέρα, 2 Οκτωβρίου ποικίλες αθλητικές δράσεις για τα παιδιά όλων των τάξεων.
Υπεύθυνη προγραμμάτων : Παναγιώτα Καρακλά
Προσκεκλημένοι μας οι προπονητές του ΡΟΑ κ.κ. Βαζαίος Φώτης και Θεοχαράτος Παναγιώτης για το άθλημα του τέννις τους οποίους και ευχαριστούμε πάρα πολύ!!!!

4η Πανελλήνια Ημέρα σχολικού Αθλητισμού

Η 4η Πανελλήνια Ημέρα σχολικού Αθλητισμού φέτος έχει ως κεντρικό σύνθημα:
«ΑΘΛΟΥΜΑΙ –ΧΑΡΑΖΩ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ»
Οι μαθητές και μαθήτριες των σχολικών μονάδων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε οργανωμένες αθλητικές δράσεις/δραστηριότητες.
Με αφορμή λοιπόν την Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, το σχολείο μας προγραμμάτσε για σήμερα Δευτέρα, 2 Οκτωβρίου ποικίλες αθλητικές δράσεις για τα παιδιά όλων των τάξεων.
Υπεύθυνη προγραμμάτων : Παναγιώτα Καρακλά
Προσκεκλημένοι μας οι προπονητές του ΡΟΑ κ.κ. Βαζαίος Φώτης και Θεοχαράτος Παναγιώτης για το άθλημα του τέννις τους οποίους και ευχαριστούμε πάρα πολύ!!!!

Πρώτη μέρα στο σχολείο

Η αυλή του σχολείου μας πλημμύρισε από παιδικά γέλια και φωνές την πρώτη μέρα της νέας σχολικής χρονιάς 2017-18!!!!!!!
Ο αγιασμός πραγματοποιήθηκε από τον π. Κων/νο Χατζημιχαήλ ,μετά το καλωσόρισμα από τον νέο μας Διευθυντή κ.Ιωάννη Νισύριο, ενώ παραβρέθηκαν και ευχήθηκαν σε μαθητές ,γονείς και εκπαιδευτικούς οι κ.κ. Κορωναίος Ιωάννης (αντιδήμαρχος παιδείας-δια βίου μάθησης και προσχολικής αγωγής) ,ο Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Ροδίων κ.Μουτάφης Δήμος, η Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ιαλυσού κ. Ερμίνα Μπότσαρη καθώς και ο Τοπικός Σύμβουλος κ.Τσίκης Θωμάς.

Την παραλάβαμε ψηφιακά !!!!!!!!!!!!!Μπράβο μας!!!!!!!!!!
15 σχολεία από Ισπανία,Βουλγαρία,Πορτογαλία,Αγγλία,Τουρκία,Πολωνία,Σλοβενία και το δικό μας δουλεύαμε το Dojo στην τάξη και μέσω αυτού τα παιδιά μας γνώρισαν άλλους πολιτισμούς ήθη και έθιμα!!!!!!!!!!!!!

Καλή μας χρονιά!!!!!!!!!!!!
Δημιουργική,χαμογελαστή,γεμάτη μάθηση!!!!!!!!Μια νέα σχολική χρονιά ξεκινά! Το κουδούνι θα χτυπήσει ξανά, το σχολείο θα γεμίσει με παιδικά χαμόγελα!

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Δικαιωμάτων του Παιδιού
"Είμαι παιδί σημαίνει σκέφτομαι και λειτουργώ σαν παιδί. Η αλήθεια είναι ότι αντιλαμβάνομαι τον κόσμο με ένα τελείως διαφορετικό τρόπο. Χαμογελ

Το σχολείο μας συμμετέχει στη δράση και σήμερα έδωσε όλα τα καπάκια που είχαν μαζευτεί μέχρι σήμερα στους εκπροσώπους της δράσης αυτής!!!!!!!

Και λίγα λόγια για να τους γνωρίσετε όλοι !!!!!!!!!!!
"Το Σώμα Σαμαρειτών Διασωστών και Ναυαγοσωστών Ρόδου, οργανώνει ένα ολοκληρωμένο δίκτυο Δράσης «Μαζεύω καπάκια ......Μοιράζω χαμόγελα » για την συγκέντρωση πλαστικών καπακιών, ώστε να αποκτηθούν αναπηρικά αμαξίδια.
Ο σκοπός της Δράσης μας είναι ιερός καθώς πολλοί συμπολίτες μας, έχουν ανάγκη αναπηρικά αμαξίδια ,χωρίς να έχουν την δυνατότητα να τα αποκτήσουν.
Εδώ ερχόμαστε Εμείς και Εσείς, που ελπίζουμε με την συνεργασία μας, να δώσουμε μια ευκαιρία σ’ αυτούς τους ανθρώπους να αλλάξουν προς το καλύτερο την ποιότητα της ζωής τους."

Σήμερα μετά την λήξη των μαθημάτων το εκπαιδευτικό προσωπικό του σχολείου μας ενημερώθηκε από τον ειδικό Σύμβουλο της Εταιρίας "Πυροπροστασία Ρόδου" κ. Μανώλη Χατζημιχαήλ ο οποίος ανέπτυξε πολύ παραστατικά το πάντα ενδιαφέρον θέμα της πυροπροστασίας στο σχολείο.
Πιο συγκεκριμένα, παρουσιάστηκαν τα είδη πυροσβεστήρων και η ορθή χρήση τους, καθώς και οι ενέργειες που απαιτείται να γίνουν στην περίπτωση εκδήλωσης πυρκαγιάς.!!!! Οι ασκήσεις σεισμού που προηγήθηκαν ήταν και αυτές στα πλαίσια της ασφαλούς καθημερινότητας στο σχολείο!!!

Και ναι !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Μόλις εγκρίθηκε το eTwinning project
"ClassDojo around Europe" το οποίο θα δουλέψει η εκπ/κος του Α1 Κόμπου Αικατερίνη  με την Ισπανίδα συνάδελφό της  Carmela Moreno!!!!!!! Ξαναγυρνάμε στα παλιά μας  λημέρια !!!!!!!!!!!!!!!!!Europe here we come!!!!!!!!!

Και ελπίζουμε το σχολείο μας να τιμηθεί με την 5η  Ευρωπαϊκή του Ταμπέλα Ποιότητας !!!!!

Καλή αρχή και καλή επιτυχία στο έργο σας συνάδελφοι!!!!!!!!!

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος,τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2016 στις 9.00 πμ,θα γίνει ο καθιερωμένος αγιασμός , που σηματοδοτεί την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς !!! Ο Διευθυντής και το εκπ/κό προσωπικό του σχολείου, σας ευχόμαστε μια ήρεμη, δημιουργική κι χαρούμενη σχολική χρονιά!!!

Για 8 και πλέον έτη μαθαίνατε τα νέα του σχολείου μας από το blog που είχαμε στο ΠΣΔ (http://blogs.sch.gr/2dimialys/)!!

Tώρα μεταφερθήκαμε στο νέο μας χώρο απ΄όπου θα τα λέμε!!!!!!!

Από Σεπτέμβρη λοιπόν σε νέες περιπέτειες!!!!!!!