• 3η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

  H Ολυμπιακή σημαία, το σύμβολο των Ολυμπιακών Αγώνων έχει πέντε συμπλεκόμενους μεταξύ τους κύκλους χρώματος μπλε, κίτρινου, μαύρου, πράσινου, κόκκινου σε ένα λευκό υπόβαθρο.
  Κάθε κύκλος από αυτούς αντιστοιχεί και σε μια από τις πέντε κατοικήσιμες ηπείρους και αντίστοιχα:
  Μπλε -> Ευρώπη
  Κίτρινο -> Ασία
  Μαύρο -> Αφρική
  Πράσινο -> Ωκεανία
  Κόκκινο -> Αμερική

 • Το λευκό πλαίσιο αναπαριστά το γεγονός πως οι αθλητές θα αγωνιστούν με τίμια μέσα, και ο σκοπός τους είναι αγνός: Ο αγώνας αυτός καθαυτός.
  Η σημαία των ολυμπιακών αγώνων έχει και ένα άλλο παγκόσμιο ενωτικό χαρακτήρα. Οι σημαίες της συντριπτικής πλειοψηφίας των κρατών του κόσμου αποτελούνται από τον συνδυασμό 2 ή περισσότερων χρωμάτων από τα έξι της ολυμπιακής σημαίας π.χ. Ελλάδα -> λευκό-μπλε, Ισπανία -> κίτρινο-κόκκινο, Η.Π.Α. -> λευκό-κόκκινο-μπλε κτλ.
  Οι πέντε Ολυμπιακοί κύκλοι σχεδιάστηκαν το 1913, υιοθετήθηκαν το 1914 και παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αμβέρσας το1920.

 • Ό,τι μάθαμε (Α1) για τον Σεπτέμβριο σε ένα παζλ!!!!!! Χρωματισμένο ,κομμένο, φτιαγμένο αλλά και τραγουδισμένο από μας τους ίδιους!!!!!

Mr.Dojo

Έτοιμη και η ψηφιακή μου τάξη για αυτή τη χρονιά!!!!!
Χτες τα παιδιά μου γνώρισαν τον κύριο Dojo!!!!!!!!

Έτοιμο το παρουσιολόγιό μας !!!!!!! Οι ψαράδες της τάξης περιμένουν κάθε πρωί να πιάσουν τα ψάρια τους!!!!!!!! Τα σήματα της τάξης, μας οδηγούν σε κάθε κίνηση μας χωρίς να χρειάζονται λόγια!!!!!!!!!!

Προσανατολισμός στο χώρο!!!!!!!! Αφού είναι καλοκαίρι ακόμα,προσανατολισμός στη θάλασσα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!